Miért nem volt bizalom?

Azt hazudták, hogy az Agenda 2020-hoz igazodva, ez egy spórolós olimpia lesz, de a pályázat tele volt felesleges, megalomán épületekkel, és csak alig-alig jutott volna esemény vidékre.

-Újbudai tizenkétezer fős röplabda csarnok: A röplabda a kutyát sem érdekli, de gyakorlatilag más teremsportoknak sincs látogatottsága Budapesten.
-Csepeli tízezres kézilabda csarnok: A népligeti csarnokot most újították fel, az EHF elfogadta, így szintén nem lenne rá még alkalomszerűen sem igény. Ha jó a győri és a veszprémi csarnok a csoportmeccsekre, akkor a döntőkre miért nem?
-Városligeti ideiglenes strandröplapda stadion: Ekkora méretű és ilyen mennyiségű ideiglenes lelátókat nem lehet újrahasznosítani, igény hiányában, így gyakorlatilag egy állandóval lenne azonos áron. Amúgy nincs elég stadion az országban?
-Óbudai fedett velodrom: Az UCI részletesen szabályozza, hogy az olimpiát, VB-t, stb-t rendező pályáknak minek kell megfelelni. DE SEMELYIKRE nem írják elő a fedett pályát, sem azt, hogy 147 éves hímnemű tasmán szíriuszfából kell a pályának lennie! Csak a 7 méteres szélesség és a 250 méteres hossz az előírás, kivéve, ha 2000 előtt épült, akkor lehet 400 méter hosszú is. Szóval a Milli felújítás és minimális korrekció után hivatalosan is alkalmas.
-Evezős pálya BP-n: Miért kell még egyet építeni a szegedi mellé?
-BMX cross Csepelen: van jónéhány motocross pálya Magyarországon, BP közelében is.
-Kajak szlalom pálya: azt még sehol nem tudták használni az olimpia után, és annyira drága, hogy nincs mese, azt ki kellett volna adni pl a szlovénoknak, vagy oda ahol van ilyen a közelben. Nem ritka, hogy egy olimpián néhány versenyszám több száz kilóméterre van a többitől.

ol.jpg